استئوآرتریت (آرتروز)
 
استئوآرتریت (آرتروز) شایع‌ترین بیماری مزمن مفصلی است که مشخصه آن تخریب پیشرونده و آسیب غضروف و هیپرپلاری استخوان می‌باشد. شیوع آرتروز زانو در کل جمعیت 35% - %12 تخمین زده شده و به نظر می‌رسد عامل اصلی مشکلات اسکلتی در افراد پیر باشد. این بیماری شایع‌ترین علت درد، ناتوانی و هزینه‌های مختلف در دنیاست. علل استئوآرتریت پیچیده بوده و شامل عوامل ژنتیک، بیولوژیک و بیومکانیک است. درمان آن به دو بخش دارویی و غیردارویی تقسیم می‌شود که درمان‌های غیردارویی شامل ورزش و تغییر سبک زندگی، اثرات ضعیفی دارند و درمان‌های دارویی مثل استفاده از انواع مسکن، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و تزریق کورتون، نتایج موقتی داشته و اغلب عوارض جانبی دارند. اما رویکرد جدیدی که امروزه در درمان استئوآرتریت بسیار مورد توجه است، استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی در درمان استئوآرتریت است که مزایای زیادی دارد. از جمله اینکه در این روش امکان ترمیم ضایعات بزرگ غضروفی برخلاف روش‌های پیشین وجود دارد. همچنین پروسه انجام کار بسیار ساده بوده و سلول‌ها تحت بی حسی موضعی جمع‌آوری می شوند و نیازی به ایجاد ضایعه عروقی و یا استخوانی در نقطه دیگری از بدن به منظور جمع‌آوری سلول‌ها نیست. از آنجا که در بیماری استئوآرتریت، سلول‌های بنیادی به میزان قابل توجهی از بین رفته اند و علاوه بر آن، ظرفیت تکثیر و تمایز آنها هم کاهش یافته است، در نتیجه انتقال موضعی و یا سیستمیک این سلول‌ها در این افراد می تواند باعث ترمیم و یا کاهش پیشرونده صدمه مفصلی شود. آرتروز

از آن جایی که سلول‌های بنیادی مزانشیمی قابلیت تبدیل به بافت غضروفی را دارا می باشند، لذا در صورتی که شرایط مفصل بیش از اندازه ملتهب نباشد، این سلول‌ها بعد از تزریق به داخل فضای مفصلی قادر به تکثیر و تبدیل شدن به بافت غضروفی خواهند بود. همین امر منجر به ایجاد لایه غضروفی جدید در سطح مفصلی و کاهش به هم ساییدند استخوان‌ها و در نتیجه کاهش درد خواهد شد. این درمان یک درمان سرپایی و بسیار ساده‌تر از سایر روش‌ها می باشد و در صورتی که موثر واقع شود، مدت زمان ماندگاری آن بسیار بیشتر از سایر تزریق‌های داخل مفصلی خواهد بود.
با توجه به مطالعات صورت گرفته در این زمینه در سراسر دنیا تاکنون عوارض جانبی جدی پس از سلول‌درمانی مشاهده نشده است و تنها عارضه جانبی آن درد موقت در ناحیه تزریق خواهد بود که نهایتا تا یک ماه بعد، بهبود خواهد یافت. فعالیت‌های حرکتی معمول، بلافاصله پس از تزریق سلول‌های بنیادی قابل انجام بوده و نیازی به استراحت نیست. بین 6 ماه تا یک‌سال بعد از تزریق، نتایج سلول‌درمانی مشخص خواهد شد.
با توجه به نتایج تحقیقات صورت گرفته در زمینه سلول‌درمانی در بیماران مبتلا به آرتروز و و مفصل زانو، میزان موفقیت و بهبود عملکرد مفصل زانوی بیماران 50% و کاهش درد در زانوی تحت درمان 60% می‌باشد.
 

 
 

جهت اطلاعات بیشتر
با موسسه به رویان، تماس حاصل فرمایید.

32612900-2(031)