اسکار آکنه
 
آکنه نوعی اختلال پوستی است که با چربی زیاد پوست و نیز نوعی باکتری که در سطح پوست وجود دارد و باعث تجزیه چربی می شود و همچنین با شدت کراتیزاسیون (شاخی شدن) نیز در ارتباط است. این ضایعات که حدود 80 درصد از افراد را در سن 11 تا 30 سالگی درگیر می‌کنند، در صورت پیشرفت، باعث تخریب پوست و ایجاد اسکار آتروفیک (فرورفته) می‌شوند. روش‌های مختلفی برای درمان اسکار آکنه وجود دارد که عبارتند از پیلینگ نقطه‌ای، میکرودرم ابریژن، ساب شیرن ،لیزرتراپی، تزریق پرکننده ها، RF، دارو‌درمانی و ... که همه این روش‌ها محدودیت‌ها و مشکلاتی در پی دارند و باعث بهبودی کامل نمی شوند. اما یکی از روش‌هایی که امروز مورد توجه پزشکان قرار گرفته است، سلول‌درمانی و استفاده از پیوند سلول‌های فیبروبلاست به منظور درمان فرورفتگی‌ها و اسکار ناشی از آکنه می باشد. به همین منظور پیوند سلول‌های فیبروبلاست کشت شده خودی در مناطق با اسکارهای فرورفته صورت، انجام می پذیرد.
سلول‌‌‌های فیبروبلاست، سلول‌های دوکی شکلی در عمق لایه‌های پوست هستند که می توانند در بین لایه‌های بافت مهاجرت کنند و به تولید کلاژن و الاستین بپردازند و به این ترتیب به حفظ قوام و ترمیم آسیب‌های پوستی کمک می‌کنند.
در این روش درمانی، ابتدا نمونه‌برداری از پوست انجام شده و سپس سلول‌های فیبروبلاست خود فرد، جدا و تکثیر شده و به مناطق اسکار پیوند می‌گردد. آماده‌سازی سلول‌ها حدود 8-6 هفته زمان می‌برد و تزریق سلول‌ها توسط پزشک طی سه نوبت به فاصله 6-3 هفته پیوند می‌شوند. در 90 درصد موارد میزان بهبودی رضایت‌بخش است ولی به هرحال اثربخشی در مناطق اسکار افراد مختلف، متفاوت بوده و حتی در نواحی مختلف پوست یک فرد، پاسخ‌های متفاوتی دیده می‌شود.
اسکار آکنه

میزان اثربخشی به طور متوسط %60-40% می‌باشد و معمولاً از تزریق دوم و یا سوم به بعد، به تدریج شروع شده و تا یک سال بعد از تزریق سوم نیز ادامه خواهد داشت. از آن جایی که در این روش از سلول فیبروبلاست خود شخص استفاده می شود، بنابراین عارضه دفع سلول در این روش وجود ندارد.